NOVI PIAGGIO BEVERLY 2021

24.01.2021

 DUGO OCEKIVANI NOVI PIAGGIO BEVERLY PREDSTAVLJEN JE NA PIAGGIO.COM WEB STRANICI.

 SKUTER KOJI JE ISPISAO ISTORIJU SAOBRACANJA U URBANOJ SREDINI, REDIZAJNIRAN JE, A DA NIJE IZGUBIO PREPOZNATLJIVU ELEGANCIJU I SARM, KOJI SU GA UCINILI JEDNIM OD NAJTRAZENIJIH SKUTERA.

UZ VISE SNAGE, BEZ GUBITKA NA AGILNOSTI, BEVERLY POSTAJE ISTINSKI VISENAMJENSKI SKUTER. TO JE POSTIGNUTO KOMBINOVANJEM KARAKTERNIH OSOBINA SKUTERA SA VELIKIM TOCKOM I PREFORMANSAMA TOURNIG SKUTERA.

NOVI SASIJA U KOMBINACIJI SA NOVIM HPE EURO 5 AGREGATIMA KOJI DOLAZE U VERZIJAMA OD 300 I 400 KUBIKA UNAPREDJUJE VOZNE OSOBINE U ODNOSU NA SVE PRETHODNE.

NOVA TEHNOLOGIJA: KEYLESS SISTEM, DIGITALNA INSTRUMENT TABLA, FULL LED SVJETLOSNA GRUPA NAPRED I POZADI I NAPREDAN NACIN KONEKCIJE RAZNIH UREDJAJA.

Sve informacije vezane za svjetsku premijeru novog Piaggio Beverly mozete pronaci na sluzbenim stranicama www.piaggio.com, 20 godina nakon premijere prvog Beverlija, davne 2001 godine

Od samog pocetka popularan zbog svoje nepogresive elegancije, u toj mjeri da je u toku proteklih godina postao najprodvaniji skuter u Italiji, Beverly je sada u potpunosti redizajniran i izmjenjen kako bi postao istinski crossover (visenamjenski – gradski i medjugradski) skuter. Beverly prevazilazi svoju kategoriju, kombinujuci raznovrsnost, dinamicne karakteristike i kretanje sa skuterom velikog tocka, uz visokokvalitetne performance i komfor luksuznog touring skutera.

Novi Piaggio Beverly lako funkcionise u bilo kojoj situaciji, od medjugradskog saobracanja, gdje vidimo agilnost i lakocu upravljenja skuterom, sve do srednjih i dugih touring ruta, gdje pokazuje savrseno preciznu stabilnost, snagu i komfor u toku voznje.

Novi dizajn je sportski sa namjerom, sa totalno redizajniram prednjim krajem, dok gledajuci sa strane, linije vise nemaju tu mekocu kao prijasnji modeli, vec postaju krute, agresivne i misicave, te na zadnjem kraju zavrsavaju opet u meksoj varijanti prema gore. 

Na volanu, uz novi LED far nalazi se i potpuno nova konzola, sa novim ruckama, u modernijem I agresivnijem stilu nego kod prethodnog modela. Zmigavci i svijetla pozicije su takodje napravljena LED tehnologijom i smjestena su na krajevima prednje maske, kako bi se naglasili rubni dijelovi maske. Time se stvara jedinstven izgled kako bi se na ulici lako prepoznao novi Beverly, cak i preko dana.   Zadnji kraj skutera zavrsava sa originalnim profilom koji izlazi iz centra zadnje LED svjetlosne grupe. Novi drzac tablice odradjen je u moto stilu i nalazi se na tocku. Kako bi u potpunosti zaokruzio novi stil, Novi Beverly dobio je sportski dizajnirane nove felne sa sedam krakova.

Cak je i sjediste redizajnirano, uz novi rad sa dvostrukim slojem materijala i dvostrukim savovima.

Novi Piaggio Beverly po prvi put predstavlja dva nova mocna EURO 5 agregata iz HPE porodice, od 300 i 400 kubika. Oba agregata su cetverotaktna i jednocilindricna sa 4 ventila, sa vodenim hladjenjem i elektronskim ubrizgavanjem. Nove karakteristike rezultat su visegodisnjeg iskustva istrazivacko-razvojnog centra Piaggio grupacije, gdje se radilo posebno na postizanju sto boljih preformansi i poboljsanja upravljivosti, a istovremeno se reducirala potrosnja goriva i kolicina buke koju skuter proizvodi.

Novi 300 HPE agregat povecava snagu za 23% u poredjenju sa prijasnjim verzijama iste velicine, na 19 kW (25.8 KS) i 8000 rpm, dok se maximalan obrtni moment povecava za 15%, na 26 Nm i 6250 rpm.

Model agregata od 400 kubika zamjenuje model Beverly 350cc. Razlika nije samo u povecanju kubikaze, vec i u cinjenici da su Piaggiovi inzenjeri povecali mehanicke i termodinamicke performanse, te su dodatno smanjili ionako niske vibracije i nivo buke. Rezultat je snaga koja dostize 26 kW (35.4 KS) sa 7500 rpm i sa maksimalnim obrtnim momentum od 37.7 Nm sa 5500 rpm, cineci skuter izuzetno spremnim da odgovori na sve izazove voznje u urbanoj I touring varijanti.

Ova dva agregata, ultra moderna i mocna, uparena su sa izuzetno efikasnim i naprednim dizajnom sasije. Zahvaljujuci strukturi samog okvira, kvalitetu sasije i velikim tockovima sa felnama od lakog aluminijuma (16” prednji tocak I 14” zadnji tocak) novi Beverly nam omogucava komfor i voznju koja je vise nalik na voznji motocikla nego skutera, gdje je akcenat na upravljivosti i agilnosti samog skutera. Verzija 400HPE ima i sire gume (120/70 umjesto 110/70 napred i 150/70 umjesto 140/70 pozadi), sto nam omogucava bolju stabilnost pri vecim brzinama.

Piaggio Beverly je takodje unaprijedio tehnoloske karakteristike ovog modela, primjenom keyless sistema paljenja. Na taj nacin omogucava se lakse paljenje i gasenje motora, otvaranje sjedista I poklopca goriva, te zakljucavanje volana – sve ove aktivnosti mogu sada da se odrade bez problema dok vam je kljuc I dalje u dzepu.

U sredistu upravljaca nalazi se nova full digitalna 5.5” LCD instrument tabla, na kojoj se nalaze nove kontrolne komande, sa redizajniranom ergonomijom. Oprema je radjena prema PIAGGIO MIA connectivity system konceptu, koji je standard u 400HPE verziji, i  omogucava povezivanje smartphone uredjaja na Beverlijev elektronicki sistem koristeci Bluetooth tehnologiju.

U novom Piaggio Beverliju zive dva stila: jedan elegantan i profinjen, koji je prisutan u Beverly modelu i drugi ostriji i sportskiji koji je prisutan u modelu Beverly S.

Piaggio Beverly predstavljen nam je sa velikim izborom elegantnih i sjajnih boja, kao sto su Bianco Luna i dvije nove palete Blu Oxigen I Grigio Cloud. Te palete boja kombinovane su  sa zavrsnom obradom u toplim, svijetilm i metalik tonovima, tamno braon sjedistem i svijetlo sivim felnama.

Piaggio Beverly S prije svega istice se zbog svoje sportske mat zavrsne obrade u graphite grey varijanti. Imamo 3 glavne palete boja: Argento Cometa i Nero Tempesta, mat, i originalna futuristicka varijanta sjajna Arancio Sunset. S verzija dolazi i sa novim crnim sjedistem izradjenim sa dva materijala i tamno sivim felnama.

 

 


 

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

Prijavom na našu mejl listu, uvijek će te dobijati nove informacije. Mi nikada ne šaljemo spam.

 
Top