VAZAN PIAGGIO NOVITET ZA 2016

28.03.2016

Novi Piaggio Medley predstavljen je i najavljen od strane proizvodjača uz rijetko veliku pompu, široku kampanju i mnogo utrošenog truda i novca. Jasno se zaključuje da Piaggio ulaže mnogo u uspjeh novog Medley-a. Potrudićemo se da Vam dočaramo zbog čega Piaggio smatra da je ovaj skuter revolucionaran i vrijedan vaše pažnje.

Dizajn novog Medley-a u dosta tačaka oslanja se na jedan od najpopularnijih skutera današnjice – Beverly. Medley je gabaritom manji od Beverlz-ja, ali je veći od Liberty-ja, pa se time smjestio u klasu između ova dva modela. Ovakve dimenzije čine ga izuzetno upotrbljivim za gradsku vožnju, a opet dovoljno komfornim za kraće međugradske relacije, pogotovo karakteristične za naše podneblje. Odabir agregata za ovaj model stavlja akcenat na gradsku upotrebu jer su za sada u ponudi samo agregati od 125 i 150 kubika, odnosno 12,2 i 15 KS. Medley je težak svega 138 kg pa ova snaga lako izlazi na kraj sa svim zahtjevima vozača, pogotovo u verziji od 150 kubika gdje zaista osjećate da imate živahan skuter. Agregati su najnovije generacije, Piaggio i-get tehnologije, koja omogućava izuzetno jeftino održavanje, visoke performanse po pitanju snage i izdržljivosti, uz poseban akcenat na ekološke norme i štedljivost. Motori i-get su Euro 4 norme, a potrošnja im se kreće oko 2,1 litar na 100 km.Ovaj vodom hlađeni agregat, po riječima tehničara iz Piaggio-a, treba da bude jedan od najizdržljivijih ikada, a posebna pogodnost su mu i povećani razmaci između servisa orilikom redovnog održavanja, što vozaču olakšava upotrebu i štedi novac. Prema servisnoj knjižici, ulje nije potrebno mijenjati ispod 5000 pređenih kilometara iako u ovaj agregat staje samo 1 litar motornog ulja.

Kombinaciju ekonomičnosti, praktičnosti i dobrih voznih osobina Piaggio nudi i sa Beverly-jem i sa Liberty-jem, ali ipak Medley naglašavaju kao idealno riješenje za grad. Tajna, po njima, leži u dimenzijama i odličnoj ergonomiji novog Medley-a, kao i potpuno novoj dimenziji tehničkih rješenja na novom modelu koje mu podižu cjelokupnu upotrebljivost. Prednji pretinac je redizajniran i sada nudi više prostora, dok je prostor ispod sjedišta velik kao kod skutera veće klase. Sve to upakovano je u skuter male težine i visokog točka (prednji 16 inča, zadnji 14, uz vrhunska stilska riješenja, čime se u Piaggio-u ponose.

Stil i elegancija su ipak zaštitni znak ovog modela. Poznata silueta Beverly-ja stilizovana je da Medley postane lako prepoznatljiv i upadljiv. Novi detalji na volanu i karakteristična dnevna svijetla čine prednju masku potpuno originalnom, dok je odabir boja i kolor šema razvijena za ovaj model sa ciljem da naglasi luksuzni stil kome ovaj model pripada. S obzirom na raspoložive kubikaže, ovaj model spada u jedne od najluksuznijih skutera namijenjenim za grad, odnosno svakodnevnu vožnju, što potvrđuje Piaggio-vu orijentaciju ka izdvajanju svojim modela u iz segmenta svakodnevnih skutera u one koji znače i statusni simbol. Odlična okretnost i vozne karakteristike u gradskim uslovima, povećanu praktičnost i ekonomičnost čine ovaj model odličnim izborom za sve one kojima je potrebno praktično riješenje za grad. Uz ovakve pohvale obično ide i visoka cijena. U ovom slučaju to je izostalo, pogotovo kad imate na umu što sve dobijate za svoj novac. Medley 125, 150 ili S verzije ova dva modela, serijski su opremljene ABS-om, a raspon cijena je od 3090 eura do 3390 eura.

Iako je nabavka Medley-a za naše tržište prilično usporena zbog velike potražnje na velikim Evropskim tržištima, prve isporuke Medley-a u Crnu Goru su već stigle. S obzirom na ograničene količine, za dostupnost boja i modela raspitajte se u prodajnim objektima Magnus Moto-a u Podgorici i Kotoru. Kao i za sve druge modele Piaggio grupe, servis je obezbijeđen kod jedinog ovlašćenog servisera- Magnus Motu iz Podgorice, a garancija je dvije godine bez ograničenja na kilometražu.


 

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

Prijavom na našu mejl listu, uvijek će te dobijati nove informacije. Mi nikada ne šaljemo spam.

 
Top