KUPOVINA MOTOCIKLA NA RATE

24.01.2023

KUPOVINA MOTOCIKLA NA RATE  

Zbog čestih pitanja za kupovinu motocikla na odloženo plaćanje, ovdje ćemo vam opisati tri ponuđena načina kupovine motocikla “na rate” tj. za odloženo plaćanje.

Namjenski krediti su najbrži i obično najpovoljniji kupovine motocikla na rate. Od nas Vam je potreban predračun za motor koji kupujete, a sve ostalo se završava u banci kod koje želite da dignete kredit. Namjenski krediti nemaju učešće, banka nama isplati novac, a Vi preuzimate obavezu vraćanja novca u jednakim mjesečnim ratama, shodno dogovoru sa Vašom bankom. Magnus Moto ima potpisan ugovor sa NLB bankom za takve kredite, koji sadrži unapred definisane povoljne uslove za naše klijente. Kamata je 5, 5% +6M Euribor, obrada kredita 0.25% a rok moze ići i do 5 godina. Znači da rata može biti i 40ak Eura za neki manji skuter. Ovi uslovi se mijenjaju jednom godišnje, ali uvijek su povoljniji od tržišnih.

Finansijski lizing je na zapadu popularan, a kod nas tek treba da zaživi, jer se tek sada približio povoljnostima namjenskih kredita. Kamate su konkurentne, a učešće može biti od 30 do 50% zavisno od pojedinačnih slučajeva. Magnus Moto ima saradnju sa Porsche lizingom i Sava Osiguranjem za ovaj vid finansiranja. Prvi korak je da sa predračunom za željeni motor pođete do Porsche lizinga i provjerite koji se uslovi odnose na Vas. Ako Vam odgovaraju uslovi sledeći korak je Sava Osiguranje u kome treba da ugovorite kasko za kupovinu motora. Finansijski lizing je nemoguće ostvariti bez kasko osiguranja, a jedina osiguravajuća kuća koja u Crnoj Gori trenutno odobrava ovaj tip osiguranja za motocikle je Sava. Poslije dogovorenog kasko osiguranja imate kompletnu sliku i ako se odlučite za trgovinu potrebno je da obavijestite lizing kucu da li učešće uplaćujete njima ili nama, i potpišete dokumentaciju.

Operativni lizing je najmanje opterećujući vid finansiranja za klijenta, jer ima najmanje zahtjevne uslove i najlakše se ostvaruje, ali je i najskuplji. U ovom vidu finansiranja učešće je isto kao kod finansijskog lizinga, ali je rok otplate znatno kraći i kamata veća. Cijelokupni aranžman se tretira kao najam vozila sa pravom otkupa. Vozilo se ne vodi na kupca već na firmu prodavca, a Ugovorom je definisano da klijent, po isteku Ugovora i otplati zadnje ugovorene rate, može da bira hoće li da vrati vozilo i uzme depozit nazad ili će da ostavi depozit i da zadrži vozilo. U slučaju da klijent odabere da zadrži vozilo, što je skoro uvijek tako, vrši se prenos vlasništva vozila na klijenta - koji je po klijenta besplatan. Za operativni lizing kasko nije obavezan, ali je klijent dužan da sanira štetu ukoliko neka šteta nastane u periodu otplate.

Za specifične informacije vezano za Vaš slučaj ili za bilo koja pitanja, pozovite našu radnju u Podgorici na broj 067/030-666 ili 020/624-915.


 

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

Prijavom na našu mejl listu, uvijek će te dobijati nove informacije. Mi nikada ne šaljemo spam.

 
Top